Frytki w okamgnieniu

150x110

Ogromna ochota na frytki i niewiele czasu? Firma McCain zaprasza na najszybsze z frytek – frytki McCain Sprinter! Wystarczy tylko 5 minut w piekarniku, żeby cieszyć się ich doskonałym smakiem. Jeszcze nigdy delektowanie się długimi i niezwykle chrupiącymi frytkami nie było tak proste!

Wizyta u fryzjera, dentysty lub u mechanika samochodowego? Wracasz z pracy po całym dniu bez chwili wytchnienia i znowu musisz wyjść? Zaskoczyła Cię nieoczekiwana wizyta znajomych? Dzięki frytkom McCain Sprinter niezwykle szybko zaspokoisz głód, ponieważ potrzeba tylko 5 minut w piekarniku, żeby cieszyć się ich wyjątkowym smakiem. Dodatkową zaletą frytek McCain Sprinter jest to, że zawsze możesz  podawać je gorące – także, jeśli znajdą się osoby, które poproszą o dokładkę już po kolejnej przystawce!

Przygotowanie frytek McCain Sprinter zajmuje 4 razy mniej czasu niż innych frytek przyrządzanych w piekarniku, dzięki czemu możesz serwować je już po kilku chwilach, np. jako gorącą przekąskę z ulubionym dipem. Zarówno domownicy, jak i goście, na pewno nie zdążą się zmęczyć czekaniem!  Rekord Guinessa w smażeniu frytek ustanowił 53-letni Belg, Chris Verschueren, który smażył frytki nieprzerwanie przez 83 godziny. Dzięki frytkom McCain Sprinter być może w swojej własnej kuchni uda się nam pobić rekord szybkości przygotowywania tych chrupiących pyszności! Tajemnica niepowtarzalnego smaku frytek McCain tkwi w wysokiej jakości produktach. Frytki McCain Sprinter są produkowane z całych ziemniaków na oleju słonecznikowym. Do ich przygotowania używane są wyłącznie starannie wybrane odmiany pochodzące z kontrolowanych upraw. Frytki McCain Sprinter to produkt dla całej rodziny, który z powodzeniem może stanowić składnik zbilansowanej diety. Są łatwe do przygotowania i szanują nasz czas.

Od września 2010 roku do produkcji frytek i specjalności z ziemniaczanych McCain używany jest nowy olej słonecznikowy. Ponieważ wersja klasyczna oleju słonecznikowego jest mało odporna na temperaturę i nie nadaje się do smażenia, specjaliści McCain wykorzystali dodatkowo wysokooleinowy olej słonecznikowy. Pozwoliło to uzyskać  stabilny termicznie olej, który zawiera około  80% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki zastosowaniu innowacyjnej kompozycji 2 olejów  produkty McCain są bezpieczne i smaczne i oferują najlepsze z możliwych połączenie dobrego smaku i przyjemności oraz odpowiedniego żywienia.

Jak przygotować frytki Sprinter McCain?

Wyjątkową zaletą frytek Sprinter McCain jest możliwość przygotowania ich na trzy sposoby:

1. Przygotowanie w piekarniku:

Rozgrzać piekarnik do 220°C (używając funkcji termoobiegu 200°C). Zamrożone frytki rozłożyć płasko na blasze. Nie dodawać żadnego tłuszczu. Piec na środkowym poziomie piekarnika przez ok. 5 minut aż do uzyskania jasnozłotego koloru frytek. Nie przyrumieniać za bardzo! Zalecamy przewrócić frytki na drugą stronę po upływie połowy czasu pieczenia.

2. Przygotowanie we frytownicy:

Rozgrzać olej do 175°C. Zamrożone frytki smażyć przez około 1 minutę aż do uzyskania jasnozłotego koloru. Nie przyrumieniać za bardzo! Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

3. Przygotowanie na patelni:

Rozgrzać niewielką ilość tłuszczu na patelni. Zamrożone frytki rozłożyć płasko na patelni i smażyć na średnim ogniu ok. 2 minuty aż do uzyskania jasnozłotego koloru frytek. Nie przyrumieniać za bardzo!

Dla uzyskania optymalnego rezultatu zalecamy piec zamrożone frytki zgodnie z podanym czasem i temperaturą aż staną się jasnozłote i chrupiące. Przygotowując mniejsze porcje odpowiednio skrócić czas przygotowania.

Propozycja podania:

Frytki Sprinter McCain z tzatzikami

Składniki dla 4 osób:

Przygotowanie:

1.      Ogórek obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie posolić i odstawić na 10 minut. Odcisnąć sok.

2.      Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do masy ogórkowej. Koperek i natkę posiekać i również dołączyć do warzyw, razem z oliwa (1 łyżka) i octem jabłkowym (1 łyżka).

3.      Całość przyprawić solą i pieprzem. Dodać jogurt naturalny i odstawić do lodówki na godzinę, a następnie podawać z frytkami Tradycyjnymi Prostymi McCain, przygotowanymi zgodnie z instrukcja na opakowaniu

Czas przygotowania: 30 minut